Ивет Горанова /карате/ и Димитър Пенчев /кикбокс/ бяха обявени за "Спортист на годината на Плевен". За първи път анкетата сред спортните клубове и специалисти в града определи двама състезатели на върха - за най-добри през отминаващата 2019 година, съобщиха от общината.

Двамата получиха отличията си от кмета на Плевен Георг Спартански на тържествена церемония днес в Актовата зала. Ивет Горанова от клуб "Петромакс" тази година постигна златен медал от Европейската купа в Минск при жените /кумите/, бронзов медал от Европейско първенство в Гуадалахара /Испания/ и седем първи места в националното първенство на България.

Димитър Пенчев от СК "Скорпион" е сребърен медалист от световното първенство при мъжете за аматьори по кик бокс в Сараево, две първи места при мъжете за аматьори и за професионалисти /гала вечер/ и златен медалист за професионалисти на Европейско първенство в Панплома /Испания/.

За "Треньор на годината" на Плевен бе обявен Ангел Ленков - наставник на Ивет Горанова.

Бащата на Димитър Пенчев - Камен Пенчев, като негов треньор бе награден "За принос в спорта".

"За принос в спорта на Плевен и България" бяха отличени юбилярите Светослав Топузов /70-годишнина, лека атлетика/, Никола Николов /80-годишнина, лека атлетика/ и Георги Пандов /80-годишнина, баскетбол/.
Награди получиха млади, перспективни състезатели. Отличието за "Отбор на годината" бе присъдено на Баскетболния клуб Спартак - Плевен./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.