В неделния ден четирима състезатели на СК Вокил изиграха своите финали на ДП по кикбокс в стил фул контакт. То се проведе в спортна зала Олимпиада организирано от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, а домакин бе СК Ринг с председател Ердоан Демиров.

1. Във среща номер 3 Венцислав Кондов 11-12 г до 37 кг. се изправи срещу Страхил Великов от СК ЙОРК. Въпреки желанието не му достигна малко да обърне резултата и остана със сребърното отличие след съботната му победа в полуфинала и дебют на ринга.

2. Във среща номер 12 Виктор Илиев 13-14 г до 60 кг. се състезава срещу Стивън Петров от СК Спартак 2014. Тук нещата приключиха буквално за по-малко от 30 секунди. Мощна атака от страна на Виктор и прекратяване на срещата като той става за трети път тази година републикански шампион. 

3. В среща номер 29 при 17-18 г. до 71 кг. Николай Димитров излезе срещу Никола Увалиев от СК Ахил. Доста оспорван двубой завършил с 2:1 съдийски гласа и златен медал за Димитров. 

4. В среща номер 35 се изигра един от супер финалите между Яни Янчев при мъжете до 71 кг и Николай Велчовски от СК Победа гр. Враца. Във вчерашния ден Яни откри шампионата и нокаутира Неделчо Топалов от СК Боил. Втората среща спечели по точки с убедителна разлика и 3:0 съдийски гласа срещу Калоян Калоянов от СК Аякс. Днес той отново го направи и записа трети пореден мач с категорична победа и 3:0 съдийски гласа.

Треньорът на отбора Петър Петров изрази своето удовлетворение от резултатите – трима републикански шампиони и един републикански вицешампион.

Ето какво заяви и председателя на клуба Галин Димов:

"Поздравявам треньорите Димитър Георгиев и Петър Петров за добрата подготовка. Особено Петьо, защото той изнесе и цялата тежест на състезанието. Момчетата са страхотни и се справиха блестящо. Венцислав Кондов макар и в крехка възраст показа, че е готов за ринга, дори сам поиска да се включи в състезанието и доказа, че е истински боец. Все пак за първи излиза на състезание и факта, че е на финал след вчерашните квалификации е показателен.

Виктор Илиев направо ме смая. След първата титла в Шумен си мислех, че е късметлия но след втората разбрахме, че момчето е много упорито и попива всичко, което му показват треньорите в залата. За третата поред Републиканска титла работихме здраво и резултата е на лице. Всеки може да изкара шестица веднъж, но Виктор показа, че е отличник и ще бъде възнаграден от клуба.

Николай Димитров логично стигна и спечели финала си след два неуспешни опита. За него мога да кажа, че е най-упорит и редовен от всички в залата. Посещава тренировките сутрин и вечер. Неговите резултати ще стават все по-добри. Имаме върху какво да работим. Времето е пред нас, а той е млад и много мотивиран. За Яни мога да кажа само едно – МАШИНА !!!

Три мача, два от които в един ден безспорен победител. Започна със страхотен нокаут, а дори не беше поздравен от треньора на съперника му. Това разбира се е въпрос на култура и личен пример. Всеки трябва да умее да понася загубите и да проявява уважение към победителя. Във втория мач премина през убедителна победа и в третия завърши като пълен професионалист. С всеки изигран мач овладява емоциите и поема пълен контрол върху действията си и това ясно си личи. Отдаден е изцяло на спорта и разбира се аз ще се погрижа да има перфектните условия, за да се развива в правилната посока и един ден да стъпи на върха в кикбокса“.

От тук предстои ново предизвикателство за Вокил – профи мачове за Яни Янчев и Али Юзеир на 30. 11. 2019 г. в галавечерта „Про Файт 17 “ гр. Дупница и ДП по муай тай от 06 до 08. 12. 2019г. в гр. Нова Загора, с което спортния календар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за 2019 г. завършва.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.