Силен мач за Европейския пояс на WAKO PRO ще бележи края на предстоящата бойна галaвечер SENSHI 5. 

На 22 февруари в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна последният девети сблъсък от бойната карта на галата ще изправи на ринга един срещу друг европейския ни шампион по кикбокс за професионалисти Богдан Шумаров и естонеца Майкел Астур. Битката ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг.

23-годишният българин Богдан Шумаров може да се похвали с десетки победи от национални и международни първенства. Сред тях са Европейски  шампион по кикбокс за професионалисти на WAKO PRO в категория до 71.8 кг през 2017 г, през същата година става световен вицешампион по кикбокс на WAKO и вицешампион на световните игри по кикбокс. 

Българският боец завоюва и европейска титла на WAKO през 2016 г., а още като юноша става балкански и световен шампион. 

Майкел Астур също не бива да бъде подценяван. През миналата година естонецът става бронзов медалист на световното първенство по кикбокс на WAKO, а година по-рано е втори на европейския шампионат. Астур е двукратен национален шампион по кикбокс в родината си и първенец на отвореното първенство на Финландия през 2016 г. 

Сблъсъкът между Шумаров и Астур ще сложи край на бойното зрелище, което ще зарадва публиката с общо 9 двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full Contact, Wako Pro K-1 и WAKO PRO Low kick. В ролята на рефери на някои от срещите ще влязат част от специалните гости на събитието – холандските кикбокс величия Ернесто Хуст, Семи Шилт и Петер Артс, както и генералният секретар на Световния киокушин съюз KWU Шихан Александър Пичкунов.

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба и са с цени 10 и 20 лева. SENSHI 5 се провежда със специалното съдействие на А1, Централна Кооперативна Банка, ЗАД "Армеец", "България Ер", "М Кар София" и Bang&Olufsen.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.