В третия ден на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се провежда в София общо 11 български състезатели взеха участие при юноши и девойки. Те успяха да прибавят нови 3 медала за България.

Стефан Стаменов в категория до 59 килограма записа победи над двама представители на Италия и един на Испания за стигне до финала, където се изправи срещу състезател от Турция. Стeфан започна добре срещата, но получи контузия, която не му позволи да продължи и взе сребърен медал.

Денис Димитров при юноши до 63 кг. бе повече от категоричен. Той стартира с победа над поляк, на четвъртфинала се срещна с друг българин Николай Начев, където след победа се класира за 1/2-финала. Там в крайно интересен и драматичен мач, в който Денис водеше секунди преди края, противникът му от Украйна успя да обърне срещата и в крайна сметка сънародникът ни спечели бронзов медал.

Радина Борисова при девойки до 59 килограма победи на старта представителка на Кипър, а в мач за медал се наложи над таекуондистка от Гърция. На полуфинала българката се изправи срещи испанка, но в крайна сметка грабна бронзов медал.

Мултиевропейско по таекуондо

източник: Филип Петрунов

Така до този момент България вече има 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала. Представителите на "ТК Ахил" заеха първо място в отборното класиране за кадети.

Другите български участници в днешния ден показаха добри игри, но в крайна сметка не успяха да стигнат до битки за отличие. Утре Мултиевропейското първенство продължава отново в категория юноши и девойки.