Огромното сливане на WWE и UFC, контролирано от Endeavour Group, официално приключи. Endeavour Group създаде нова публично регистрирана компания, наречена TKO Group Holdings. През април беше обявено, че WWE ще бъде продадена на групата Endeavour и заедно ще бъдат слети с UFC, за да формират чисто нова компания.

Сделката оценява новата компания на повече от 17,3 милиарда паунда (21,4 милиарда долара) според компаниите, като UFC се оценява на 9,8 милиарда паунда (12,1 милиарда долара), а WWE на 7,5 милиарда паунда (9,3 милиарда долара).

"Създаването на TKO бележи вълнуваща нова глава за UFC и WWE като лидери в световния спорт и развлечения", заяви Ари Емануел, главен изпълнителен директор на Endeavor и TKO. "Като се има предвид тяхната постоянна свързаност с мрежата на Endeavor, ние сме уверени в способността си да ускорим съответния им растеж и да отключим дългосрочна устойчива стойност за акционерите. С UFC и WWE под един покрив ще осигурим ненадминати изживявания за повече от един милиард страстни фенове по света."

Endeavour, който е собственик на UFC, ще държи 51 процента от обединената компания, докато акционерите на WWE ще притежават 49 процента.

Endeavour е основана през 1995 г. и става група Endeavour през 2005 г. благодарение на сливането с агенция William Morris. Сред клиентите на Емануел са Опра Уинфри, Мартин Скорсезе, Чарлийз Терон, Марк Уолбърг и дори иконата на WWE, Дуейн „Скалата“ Джонсън.

Сензационният успех на компанията в Холивуд означаваше, че те можеха да закупят конкурентите си IMG за £1,9 милиарда през 2013 г. Две години по-късно те купиха организацията Miss Universe от Доналд Тръмп.

Най-важното е, че през 2016 г. Endeavour закупи Zuffa, компанията майка на UFC, за £3,2 милиарда. Седем години по-късно те закупиха WWE и решиха да обединят двата обекта за развлечения на живо под един чадър.

Endeavour стана пълен собственик на UFC през 2021 г. Акциите на компанията се покачиха с 10% през същата година. Като цяло за Endeavour, що се отнася до спорта, приходите са нараснали с 20% миналата година до 1 милиард британски лири (1,3 милиарда долара) благодарение на голяма част от това увеличение идва от увеличените такси за медийни права.

Бордът на директорите на TKO Group Holdings ще се състои от 11 члена - 5 от WWE и 6 от Endeavour. Сред представителите на Endeavour са Винс Макмеън, Ник Хан, Стив Кунин, Кари А. Уилър и още един, който предстои да бъде обявен.

За Endeavour представителите включват Емануел, Егон Дърбан, Джонатан Крафт, Соня Медина Уилямс, Марк Шапиро, Нанси Телем. Пол Левескю, ръководител на творческия екип на WWE, и Дейна Уайт, президент на UFC, не бяха включени в новия борд, но ще запазят ролите си в съответните си подразделения на TKO.