The Wall Street Journal съобщи, че Винс Макмеън се завръща в WWE, за да продаде компанията. Сега изглежда, че той е готов да продаде компанията на Саудитска Арабия. Изминаха само няколко месеца, откакто лидерът се оттегли като изпълнителен директор заради скандал със сексуален тормоз.

По този начин той е предал юздите на развлекателния гигант на дъщеря си Стефани и зет си Трите Хикса, въпреки че остава мажоритарен акционер.

След изявление от WWE, в началото на януари беше потвърдено, че 77-годишният Макмеън наистина се завръща на предишната си позиция, рязък и неочакван ход. Преди това дъщеря му Стефани се оттегли като главен изпълнителен директор и председател на борда.

Според няколко медии това разместване е било с цел ускоряване на евентуална продажба на компанията. Всъщност, според Стивън Мюлхаузен от DAZN News, WWE вече е продаден на държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия.

Държавният инвестиционен фонд притежава и Нюкасъл Юнайтед от Висшата лига. Докладите показват, че те се интересуват от добавянето на WWE към портфолиото си от известно време.

За момента компанията запази мълчание, въпреки че вече има много критични гласове, които говорят срещу шефа на WWE за договаряне на възможната продажба на символа на САЩ на страна от Близкия Изток. Тази операция също така ще превърне компанията отново в частна компания и ще върне Макмеън в ролята му на главен директор.

Трябва да припомним, че отношенията на WWE със Саудитска Арабия се сближават от 2018 г., когато дебютира в календара на компанията с вече ежегодното PPV събитие, наречено Crown Jewel.

Освен всичко това си струва да си припомним също, че миналия юни Макмеън напусна позициите си в борда, след като стана известно, че е платил 12 милиона долара на четири жени, за да избегне обвинения в сексуални посегателства.