WWE и UFC се споразумяха да се слеят, за да формират нова публично регистрирана компания, която да бъде под контрола на Endeavour Group. Endevour, който притежава UFC, ще притежава 51% от обединената компания, докато акционерите на WWE ще притежават 49%, според споразумението.

Сделката пък оценява новата компания на повече от 17,3 милиарда британски лири според компаниите, като UFC се оценява на 9,8 милиарда паунда, а WWE e 7,5 милиарда.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„В продължение на десетилетия Винс МакМеън и неговият екип демонстрираха невероятния си опит в иновациите и създаването на големи стойности за акционерите. Ние сме уверени, че Endeavour може да осигури значителна допълнителна стойност за акционерите, както за UFC, така и за WWE.

“Като се има предвид невероятната работа, която Ари и Endeavour свършиха, за да развият марката UFC, след като почти удвоиха приходите ѝ през последните седем години, вярвам, че това без съмнение показва каква голяма колаборация ще види света“, пък беше коментарът на Винс МакМеън.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Той ще продължи да бъде изпълнителен председател на WWE, докато Еманюел ще бъде главен изпълнителен директор. Междувременно Дейна Уайт ще запази позицията си на президент на UFC. Името на новата компания ще бъде разкрито по-късно през годината, а бордът ѝ ще се състои от 11 души – шестима назначени от Endeavour и петима от WWE.

Шефът на кеча МакМеън се завърна като председател през януари, за да помогне в надзора около продажбата на компанията. Преди това той се беше оттеглил от компанията през юли след обвинения, че е платил на няколко жени милиони долари във връзка с предполагаемо сексуално насилие спрямо тях.