WBO официално направи това, което заяви по-рано. Лидерът в ранглистата на организацията в полусредна категория Терънс Крофърд (40-0, 31 нокаута) се възползва от статута на супершампион, за да претендира за пояса в по-горна дивизия като задължителен претендент.

През уикенда американецът Себастиан Фундора (21-1-1, 13 КО) разгроми шампиона на WBO в категория супер полусредна Тим Цзю (24-1, 17 КО), за да му отнеме пояса. Вакантната титла на WBC също беше на линия. Сега пред Фундора има няколко възможности едновременно - реванш с Цзю, задължителна защита срещу Крофърд или дори двубой с бившия лидер в категория полусредна - американеца Ерол Спенс.

На пресконференцията след мача Фундора даде да се разбере, че негов приоритет е двубоят с Крофърд. Терънс е с прекратен договор с PBC на Ал Хаймън. Ако страните не се споразумеят, не е изключено Себастиан Фундора да бъде принуден да се откаже от пояса.

Вчера WBO изпрати официално съобщение до представителите на Фундора и Крофърд. Те искат двубоят да се състои през следващите 180 дни. Предлагат на страните да започнат преговори незабавно (за случая са отделили 20 дни). Ако страните не се споразумеят, ще бъде насрочено наддаване от страна на промоутъра. Победителят ще получи правото да организира битката. А печелившата оферта ще се превърне в наградния фонд на битката.