Първото по рода си събитие на Premier Boxing Champions по Amazon Prime не разочарова, тъй като боксовият свят реагира на голямата развръзка, при която Себастиан Фундора победи Тим Цзю и стана шампион на WBC и WBO в супер полусредна категория.

Цзю беше големият фаворит за двубоя в T-Mobile Arena в Лас Вегас, а Фандора се включи само с около двуседмично предизвестие, след като първоначалният опонент Кийт Търман беше принуден да се оттегли поради контузия.

Битката беше кървава, като в началото на мача Цзю получи порезна рана на горната част на главата от случаен удар с лакът, като през целия двубой се бореше да се справи с кръвотечението.

Фандора успя да се възползва напълно, като спечели много рундове и в крайна сметка спечели победа с разделено решение, като съдиите отсъдиха 115-113, 116-112 и 112-116 точки в негова полза.

Светът на бокса вече реагира на разгрома, като никой не реагира повече от Терънс Крофърд и Ерол Спенс, които се изказаха в социалните мрежи, предлагайки именно те да бъдат следващите, които ще се изправят срещу Фандора.