Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри все още не е обявил следващата защита на своя емблематичен зелен и златен колан, а санкциониращият орган не изглежда да бърза да налага съперници.

Последната задължителна защита на Циганския цар бе срещу Дилиан Уайт през декември 2021 г., последвана от малко впечатляващата битка от трилогията срещу Дерек Чисора през октомври 2022 г.

Миналата година WBC постанови, че бившият трикратен противник на Фюри, Дионтей Уайлдър, трябва да се бие с Анди Руис Младши във финален елиминатор за задължителна битка за титлата. Такъв бой така и не се състоя.

Говорейки пред Sky, президентът на WBC Маурисио Сулейман разкри скорошния разговор, който е имал с промоутъра на Фюри, Франк Уорън.

Преди това Уорън се надяваше, че ще има обявен претендент, за да могат да започнат преговорите. Сюлейман каза, че макар и за съжаление, няма да промени решението, за да помогне за намирането на противник.

„Моята среща с Франк Уорън беше неофициална, но обсъдихме тежката категория и колко жалко беше, че Тайсън Фюри беше оставен настрана без битките, които те се опитаха да направят. WBC има финалната елиминация на Уайлдър срещу Руис, която все още е в административен процес. Такъв процес не е завършен. WBC не обмисля никаква алтернатива.”

Уайлдър и Руис бяха по-позитивни за битката в последно време, очевидно отворена към края на август или началото на септември. Това не прави много за Фюри, за когото също се казва, че ще се бие през септември.