Лудумо Ламати колабира на ринга по време на битката си срещу Ник Бол. Боксьорът се нуждаеше от кислород и беше изнесен от ринга, за да получи допълнително лечение. 31-годишният южноафриканец загуби двубоя срещу британеца в 12-ия рунд с технически нокаут в SSE Arena в Белфаст, Северна Ирландия.

След много тежка поредица от удари от ъгъла на Ламати хвърлиха кърпата. Боксьорът обаче се нуждаеше от кислород и не присъства на обявяването на победата на Ник Бол.

26-годишният Бол беше интервюиран след инцидента и даде да се разбере, че мисли само за здравето на Ламати. „Основното е здравето на Ламати. Надявам се, че е добре. Ще бъда още по-щастлив, когато знам това, защото боксът не е шега. Има хора, които не го приемат сериозно, но можете да загубите живота си тук, така че най-важното е неговото здраве.“, обяви Бол пред Би Ти Спорт.

Британският телевизионен канал съобщи, че Ламати  се е изправил и е в съзнание и говори. И много други изпращат подкрепата си за боксьора в социалните мрежи.  ,Един туитна: „Всички наши мисли са с Лудумо Ламати“.