Треньорът на Дионтей Уайлдър Малик Скот предположи, че битката в тежката категория с Антъни Джошуа е почти потвърдена. Джошуа наскоро се завърна на ринга, побеждавайки Джърмейн Франклин с удобно решение по точки, за да си възвърне инерцията след поредните  поражения от Олександър Усик. Малко след победата му бяха отворени преговори с американската звезда в тежка категория Уайлдър за потенциална мега битка, като Саудитска Арабия направи изгодна оферта, част от предложен турнир за четирима бойци през декември.

Промоутърът на Ей Джей Еди Хърн предложи положителни актуализации за преговорите, настоявайки, че и двата отбора са отворени за конфронтация и преговорите напредват добре. Но в може би най-оптимистичната актуализация досега, треньорът на Уайлдър вярва, че битката вече е просто формалност, като остават само договорите за подписване.

Той каза на Betway: „Без да навлизам в твърде много подробности за бизнес аспекта на това, всичко е казано, обсъдено, договорено, но нищо не е подписано. Но подписването е почти пред нас. Преговорите определено се случват. Бизнес аспектът определено е уговорен. Датата също“.

„И най-вече за Дионтей Уайлдър се грижат и ще му се плаща много добре за участието му и това е най-важната част за мен. Мога да потвърдя, че целта е да направим и двете битки в една вечер, но единствената битка, за която знам със сигурност дали има голяма вероятност да се случи и се преговаря, е Деонтей срещу Ей Джей“.

„Прогнозата ми е нокаут в трети или четвърти рунд, Дионтей ще спечели с нокаут. Не искам да натоварвам твърде много Ей Джей или нещо подобно, но той не е в същата класа като Дионтей“.

Джошуа изглеждаше готов да се срещне с Уайлдър в миналото със своите титли, заложени на карта преди няколко години, когато двамата държаха коланите, но преговорите се провалиха, тъй като британецът дори отхвърли оферта от $50 милиона. Сега бившият двукратен шампион ще се стреми да си осигури победа, която може да му постави крайната цел да се бие с Тайсън Фюри, ако успее да стане водещ претендент с WBC.

Загуба за всеки от бойците може да нанесе катастрофален удар върху кариерата им, като Уайлдър също загуби два пъти от настоящия крал на WBC Фюри. Джошуа изглеждаше готов да се срещне с Дилиън Уайт в изцяло британски реванш това лято, но този двубой сега може да бъде застрашен, тъй като ще бъде риск преди мега битката, която е близо до реалността.