След месеци на преговори, боксьорите Джервонта „Танка“ Дейвис и РАйън Гарсия, най-накрая започнаха да промотират предстоящия сблъсък помежду им в лека категория. Вчера в Манхатън се състоя първата пресконференция за боя, но нито един от двамата ​не оправда очакванията на другия.

Облечен в розово палто от изкуствена кожа и широки слънчеви очила, Танка Дейвис необяснимо закъсня с близо два часа за събитието, което предизвика критики от страна на разочарования Гарсия.

„Това само донякъде ще послужи като негатив за цялостния успех на това събитие“, каза Гарсия. „Това донякъде показва, че е непрофесионалист и разкрива неговия характер и почтеността му като човек и като професионалист. Просто така стоят нещата“.

Двамата нямат загуба до тук в кариерата си. Гарсия е с 23 победи от 23 мача, а Джервонта Дейвис има 28 успеха от 28 срещи.

„Той не е толкова висок, колкото го мислех“, каза 28-годишният Дейвис за съперника си „Това е единственото нещо. Мислех, че е по-висок от това. Това наистина е като „Уау!“

Двете непобедени боксови суперзвезди преговаряха повече от година, преди най-накрая да постигнат споразумение през февруари да се бият на 22 април в Лас Вегас.

Това е малко време за популяризиране на това, което мнозина виждат като най-големия боксов мач за 2023 г., но това изглежда е резултат от продължаващите правни проблеми на Дейвис.

Той трябва да се върне в съда в Балтимор на 5 май, след като се призна за виновен по обвинения за блъскане и бягство, произтичащи от сблъсък през ноември 2020 г., при който четирима души бяха ранени. Като се бие преди присъдата си, Дейвис гарантира, че битката може да продължи, независимо от присъдата.

„Това е доста бързо. Остават ни шест седмици и това е първата ни пресконференция... Имам чувството, че е прибързано, просто може би заради личните му проблеми.“

Помолен да бъде по-конкретен, Гарсия се поколеба, преди да признае, че причината за това са правните проблеми на Дейвис.

Танка се извини на репортерите за закъснението си и призна, че е било „много непрофесионално“. Когато го попитаха защо закъсня, Дейвис каза „по дяволите“, преди да предложи кратко обяснение: „Просто трафик. Не бях подготвен за такова нещо“.