За съжаление, не се знае дали изобщо ще се стигне до истината. Това заяви Станимира Петрова относно починалия български боксьор в Албания, предаде репортер на БГНЕС. Припомняме, че Борис Станчев загина след мач в Шкодра, като веднага след инцидента в събота се разпространи информация, че починалият боксьор в Исус Величков, но впоследствие стана ясно, че всъщност става въпрос за Станчев, който е втори братовчед на Величков.

„Много неприятно е чувството младо момче да почине на ринга – всичко, което четем, е само по медиите. Какво да ви кажа, изключително странно история, има версия, че е имал забрана да участва заради здравословни проблеми. Лично аз искам да се намери виновникът, защото тук става въпрос за човешки живот, а не просто за бокс. Самосъхранението е най-важно, не може да обвиняваме треньорите за преумора, много е важна комуникацията между треньор и състезател".

„Аз лично не познавах момчето. От кадъра, който гледах и се разпространява в интернет, първо той сам залита, не е вследствие от удар. Кадърът е отрязан, противникът се засилва, не знам дали после не е получил удар - за съжаление, не се знае дали изобщо ще се стигне до истината“, коментира трагичния случай Петрова.

Световната шампионка от 2014 заяви, че от една седмица е в оптимално физическо състояние, като не си постави цели за предстоящото Световно първенство в Улан Уде от 3-13 октомври. „Вече съм сравнително отпочинала, допреди пет дни не можех да се възстановя от Европейското първенство - след 21 дни на Белмекен, веднага започна турнир Балкан, имах три тежки мача, и след това започна подготовка, след десетина дни заминах за Европейското“.

„Бях доста зле физически и психически, имах около десет дни почивка след Европейското, не ми бяха достатъчни, но от една седмица съм в нормално физическо състояние. Останаха две важни неща – Световното и Военните игри. Нямам цели за предстоящото Световно първенство. 2014-та станах световна шампионка, в крайна сметка, на следващите две не успях да стигна дори до четвъртфинал. Ако стигна до медалите, ще бъда щастлива, но отивам без очаквания, пък може да се изненадам от себе си“, завърши тя. /БГНЕС