Джейк Пол ще се завърне на ринга през март, а според слуховете негов съперник ще бъде Райън Бурланд - опитен професионален боксьор с впечатляващо досие. След като претърпя първото поражение в кариерата си от Томи Фюри през февруари 2023 г., Пол се възстанови с две последователни победи, първо над бившата суперзвезда на UFC Нейт Диас, а след това през декември спечели в първия рунд с нокаут срещу професионалния боксьор Андре Оугъст (10-1-1).

Пол обяви, че ще се бие в картата на защитата на обединената титла в категория перо на Аманда Серано (46-2-1) срещу Нина Майнке (18-3) на 2 март в Пуерто Рико. Там ще участва и шампионът на WBO в лека категория Джонатан Гонзалес (27-3-1).

Поради факта, че Проблемното дете няма да бъде основния бой, феновете не очакваха с голям интерес съперника, изключвайки високопоставени противници като KSI или реванш с Томи Фюри.

Вместо това Пол реши да продължи да гради от биографията си и отново се обръща към професионален боксьор. Често ютубъра е критикуван, че на боксовия ринг побеждава само ММА звезди.

Очаква се "Проблемното дете" да се изправи срещу Райън Бурланд (17-2), за което първи съобщиха американските медии и Колм Макгиган от IFL TV. Американецът е прекарал по-голямата част от кариерата си в лека-тежка категория, но през 2022 г. преминава в полутежка, за да сложи край на четири години извън ринга.

Това остава единственият двубой на Бурланд от 2018 г. насам, въпреки че битката носи известно значение, тъй като той нокаутира Сантарио Мартин (4-6) в петия рунд.

Това беше шестият нокаут в кариерата на Бурланд, въпреки че той е бил от другата страна на медала, като загуби с нокаут през 2015 г. в първия рунд срещу Израел Дъфъс. Единственото друго поражение на Бурланд е с единодушно решение от Хосе Ернандес (18-3-1) през февруари 2018 г.