Актьорът Силвестър Сталоун и скандалният Майк Тайсън официално бяха приети в американската боксова Зала на славата.

Tайсън бе отличен за ерата му като шампион в тежка категория, докато по-интересен е случаят със Сталоун, който получи признанието за участието си в култовата поредица „Роки“, в ролята на боксьор, като този филм привлече много фенове към бокса.

Хиляди почитатели на спорта пък окупираха Залата на славата за специалната церемония. Тайсън реши да почете треньора Къс Д'Амато, който го отгледа след смъртта на майка му и го научи на тайните в бокса. Д'Амато почина през 1985 година, само месец преди Железния Майк да спечели титлата в тежка категория на крехката възраст от 20 години.

„Всичко започна, когато срещнах Къс. Моят приятел Боби Стюарт ме представи. Тогава бях в изправително училище, защото постоянно ограбвах хората“, сподели в емоционална реч Тайсън.

Песента от филма „Роки“ пък озвучи залата, когато приетите в Залата на славата знаменитости се качваха на сцената.

„Никога не съм претендирал, че съм боксьор. Не притежавам тези умения“, сподели Силвестър Сталоун, който се включи към речите по-късно.

„Това, което мисля, че имам, е разбиране на нещата извън ринга. Понякога там е по-трудно, отколкото на самия ринг. Успях да покажа това. Не е важно колко силно удряш - важно е колко силни удари можеш да понесеш и да продължиш напред, защото това прави разликата в живота ти“, добави Слай.