Тинейджърът сензация в тежка категория Моузес Итаума продължава да впечатлява. 18-годишният, който направи своя дебют в профи бокса тази година, записа още един нокаут в първи рунд. Итаума победи без проблеми белгиеца Армине Буцета тази вечер. Битката беше част от ъндъркартата на реванша Жилей Жан – Джо Джойс.

Итаума направи огромно впечатление със старта на кариерата си, като спечели първите си 2 мача с нокаут в първи рунд. Първите две професионални битки на 18-годишния в тежка категория приключиха за 60 секунди.

При януарския си дебют той се нуждаеше само от 23 секунди, а след това стигна отново до нокаут в мач, в който ако мигнеш и ще го пропуснеш. Този път той победи съперника си Рамон Ибара за 35 секунди.

В последните си две битки обаче бяха спечелени по точки, в последния си мач – срещу Кевин Еспиндола. Сега обаче се върна към мигновените нокаути.

Срещу Буцета малко повече от минута беше достатъчна за Итаума да нокаутира противника. Първоначално имаше серия дясно кроше, ляв ъперкът, която прати белгиеца на земята. Той се изправи, но след това бе притиснат на въжетата от Итаума и налаган тежко, докато хората от ъгъла на Буцета не хвърлиха кърпата. Буцета загуби за осми пореден път и е с показатели 7-9.

Мнозина смятат, че Итаума е готов да подобри рекорда на Майк Тайсън за най-млад световен шампион. След срещата той обяви, че ако е здрав и няма контузии би искал да има по 100 мача на година.

"Дори не се изпотих. Само от загрявката, не от битката. Аз продължавам да търся големи мачове. Чукам на вратите. Дано това е дало на хората да се разбере, че ще е интересно да ме видят. Ако съм здрав и нямам контузии бих искал да имам 100 мача на година. Благодарен съм на спонсорите, на отбора ми, на треньорите. Благодарен съм и искам да продължа да печеля", заяви Итаума.