Бившият професионален боксьор и многократен световен шампион Рики Хатън е на мнение, че Антъни Джошуа е издигнал британския бокс на "наистина добро ниво", но смята, че Тайсън Фюри отново може "да шокира света", ако двамата се изправят един срещу друг на ринга.

Хатън, бивш световен шампион в супер лека и полусредна категория, се пробва като треньор, откакто се пенсионира през 2012-та година и приветства Фюри в собствената си зала през последните месеци, след като бившия шампион в тежка категория си постави за цел да се завърне в битката за титлата след дълго отсъствие.

И докато Рики Хатън е изпълнен с увереност относно бъдещето на своя приятел Фюри, боксьорът от Манчестър също така похвали издигането на Джошуа в света на бокса и заяви, че иска да види как двамата се боксират в не толкова далечното бъдеще.

"Мисля, че Антъни Джошуа даде много на нашия спорт. Той е модел за подръжание на нашите младежи, казва правилните неща и направи цялата страна горда. Антъни заслужава всичките успехи, които постигна", заяви Рики Хатън.

И въпреки че Фюри изглежда извън форма, Хатън настоява, че неговият прител е напълно способен да се завърне на ринга, за да се изправи срещу Джошуа.

"Тайсън се завърна във фитнеса през последните няколко седмици и е хубаво да видим как човек, който е имал такива проблеми се завръща и се чувства добре. Преди време публикувахме в социалните мрежи снимка по коремчета, но не позволявайте на тази снимка да ви заблуди, това е просто малко бирено коремче. Ако погледнете как Фюри пласира ударите си и как се движи, той абсолютно е първа класа, изпълненията му са радост за окото. Мисля, че той оново ще шокира света на бокса, ако се изправи срещу Джошуа", заяви Рики Хатън.

На Фюри все още му предстои изслушване пред Британската антидопингова агенция, което се очаква да се състои днес (11 декември), а едва след това могат да започнат преговори за битка с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа.

Срещата между двамата британски боксьори обаче набира скорост и за първи път изглежда, че може да се случи в близко бъдеще.