Българският боксьор Радослав Росенов се класира за осминафиналите в Бусто Арсицио (Италия), където се провеждат олимпийските квалификации по бокс. Шесткратният европейски шампион и трикратен носител на Купа „Странджа“ получи тежка аркада, но въпреки това направи втора стъпка към спечелване на квота за Игрите в Париж. 

В категория до 63.5 килограма той преодоля изключително класния представител на Казахстан – Мохамед Уулу Базарбай, който е шампион на Азия. Пред погледа на президента на БФ Бокс Красимир Инински младият ни талант се поздрави с трудна победа с 3:2 гласа. Срещата бе прекратена в средата на третия рунд, след като Росенов бе ударен с глава и получи аркада над дясното око. Въпреки проблема в главата, Росенов продължи на ринга, даде всичко от себе си и след свирепа битка успя да отстрани представителя на Казахстан.

По програма на 9 март българският талант в категория до 63.5 кг трябва да се изправи срещу Алексей Сендрик (Сърбия) на 1/8-финалите. Първите четирима в категорията ще спечелят квоти за Олимпийските игри в Париж.

По-рано днес още един българин победи своя съперник. Рами Киуан постигна победа срещу представителя на домакините Салваторе Каваяро и се класира за осминафиналите в категория до 71 кг.