Шампионът на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър продължава да привиква шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа за обединителна битка през 2018-та година.

"Искам да се пробвам срещу най-добрите, така че това е битката, която наистина искам. Моя промоутър Дейвид Хигинс прави всичко по силите си, за да се случи тази среща, но Джошуа и неговите хора не ни помагат по никакъв начин. Ако Ей Джей не приеме разделение на приходите 65/35 в негова полза, тогава е съвсем очевидно, че той не иска тази битка да се състои. Изглежда, че има толкова голям риска за него, след като се нуждае от повече от 65%-та и клауза за реванш", заяви Паркър.

Промоутърът на Паркър дори се опита да уязви Джошуа в опит да го накара да приеме битка с новозеландската звезда.

"Не е чудно, че "стъклената брадичка" Джошуа не иска да се пробва срещу Джоузеф Паркър - истински световен шампион, който никога не е бил събарян в живота си", заяви Хигинс.

"Дори сме обявили награда от 20,000 паунда за всеки, който може да докаже, че Джоузеф Паркър някога е бил свалян в нокдаун и за сега не сме чули и дума от когото и да било. Между другото това предложение все още е в сила", добави той.