През последните няколко седмици шампионът на WBC Дионтей Уайлдър и шампионът на WBO Джоузеф Паркър в тежка категория нападнаха вербално на няколко пъти шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа. И Уайлдър, и Паркър отчаяно искат да се доберат до Джошуа за следващата си среща. Сега изглежда е ред на Джошуа да започне с вербалните атаки и той отговори и на двамата си потенциални опонента.

"Ще ми отнеме малко време, но смятам, че ще нокаутирам Уайлдър с един удар. Това ще бъде чиста битка. А що се отнася до Паркър? Не го подценявам, но мисля, че ще го размятам из ринга без проблем. Паркър ще поеме малко повече удари, но в крайна сметка и той ще бъде свален на земята“, заяви Джошуа.

В сряда Паркър и неговият промоутър Дейвид Хигинс проведоха пресконференция, на която илюстрираха пред медиите, че Джошуа има "стъклена брадичка", с което се опитаха да уязвят британеца.

"Паркър инвестира времето си в неправилна посока. Той май иска повече публичност? Май обича рекламните трикове? Не става въпрос за това кой как се бие. Аз се бих с Владимир Кличко много рано в своята кариера, но ми се откри тази възможност и успяхме да направим страхотна битка с един от най-големите за всички времена. Направихме шоу, без да се оплакваме", заяви Джошуа.

"Така че какъв проблем бих имал срещу това малко дете, което прави смешни пресконференции? Това е много непрофесионално от тяхна страна. Шампионската титла в тежка категория, която той притежава, е много уважавана титла, но подобни неща отнемат от уважението към шампиона", добави британецът.