Осем българи ще влязат в битка за златните медали в последния ден на 74-ото издание на Купа „Странджа“. Най-старият международен боксов турнир в Европа завършва днес с финалните двубои в зала „София“.

Програмата ще бъде открита в следобедната сесия от 13:00 часа с първия мач на Севда Асенова. Световната бронзова медалистка и европейска шампионка ще се изправи срещу Сайдахон Рахманова (Узбекистан) в категория до 48 килограма. В четвъртия двубой от програмата световната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54) ще срещне Сандра Драбик (Полша), а след нея актуалната носителка на купата Светлана Каменова (57) ще боксира с Зичун Ксю (Китай).

Вечерната програма започва от 17:00 часа. Ясен Радев (54) кг ще се качи на ринга в третия мач срещу Миразизбек Мирзахалилов (Узбекистан). В четвъртия двубой от праграмата Хавиер Ибаниес (57) ще срещне Оразбек Асилкулов (Казахстан), а след тях на ринга се качва действащият носител на купата Радослав Росенов (60), който се изправя срещу Ахмаджон Мухидинов (Узбекистан). Българското участие ще завърши с двубоя на Рами Киуан и Уилиам Чолов във финала при 75-килограмовите. Мачът е девети в програмата.