Реймънд Муртала (21-0, 16 нокаута) продължава без загуба и нямаше проблеми да победи бившия световен шампион Тевин Фармър (33-6-1, 8 нокаута). Боят се превърна в основното събитие на галавечерта в Palms Casino Resort в Лас Вегас, САЩ, след като битката между Янибек Алимханули и Андрей Михайлович отпадна, след като казахстанеца влезе в болница, заради обезводняване. 

Мураталия изработи първия рунд отлично, но му липсваше голяма ефективност и изобретателност в атака. Фармър печелеше точки, като беше активен, а когато се налагаше, започваше да клинчи.

Фаворитът започна да разчита на удари в тялото. Наистина му липсваше комбинативна работа. Това е ясно. Фармър няма да спечели тази вечер. Съдията наказа бившия шампион за това, че държеше ръцете на противника си. Но нека отбележим, че Тевин наистина се стремеше към клинч.

Битката определено ще е по преценка на съдиите. На Муратала може да бъде дадена победа за агресия, сила, пресиране, работоспособност. По отношение на чистия бокс Фармър го превъзхождаше. Но го правеше на заден ход, възможно най-пасивно, като често инициираше клинчове. И то в шоу, което беше съобразено с противника му.

Добър 10-ти рунд от страна на фаворита - разклати Фармър, но не можа да стигне до нокаут. Оценки на съдиите: 97-92, 96-93 и 95-94 в полза на Мортала.

 

Във втория мач в полусредна категория, който гледахте по Диема Спорт, младият и талантлив американец Джонатан Лопес (16-0, 12 нокаута) нокаутира венесуелеца Леонардо Падия (23-6-1, 16 нокаута) в първия рунд.

Лопес показа страхотен тайминг, като твърдо отвърна на атаката на противника си с удар в тялото. Това беше красив двубой.