Джеси "Бам" Родригес взе титлата на WBC в категория супер муха, след нокаут в седми рунд над мексиканеца Хуан Франсиско Естрада (44-4, 28 нокаута). Това е 20-а победа от 20 мача за Бам Родригес и 13-и нокаут.

Началният рунд подсказа, че мача ще е страхотен. Кратка разузнавателна сесия, след която левичарят Родригес на два пъти прониза контраудара на Естрада. Шампионът отговори с прав и хладнокръввно ляво кроше. Американецът зададе много солидно темпо. Той не позволяваше на съперника си да наруши дистанцията, атакуваше добре.

Родригес започна да променя ъгла на атака и обърка съперника. Добър ъперкът в 3-ия рунд - коленете на Естрада се подкосиха, но шампионът не падна. Претендентът се опираше на ударите в тялото. В 4-ия триминутен рунд той удря малко по-ниско. Пауза за поемане на дъх за мексиканеца.

Нокдаун в четвърти рунд! Родригес хвана Естрада с ъперкът и нанесе прав ляв удар. Шампионът продължи боя. Той отново падна, но този път от самосебе си. Огромна точност от страна на претендента. И то в двубой срещу вероятно №2 в дивизията по отношение на работата в защита. Почти едностранен побой над Естрада в 5-ия рунд. Шампионът е разклатен, но се държи на краката си.

Драма! Естрада праща съперника в нокдаун в 6-ия рунд. Хваща Родригес с неподготвен. Американецът продължава да се бие, притискайки шампиона към въжетата, като го поваля на земята. И така всичко приключва в седми рунд. Нокаут! Джеси Родригес събаря съперника си с удар в тялото и печели мача. Фантастично!