Този уикенд Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану ще бъде уникално събитие в много отношения. Кросоувър битката между световния шампион на WBC по бокс в тежка категория и бившия шампион на UFC в тежка категория ще се състои в събота вечер в Рияд, Саудитска Арабия.

С двубоя ще бъде открит сезонът в Рияд, а също така ще бъде отбелязано откриването на новия стадион Boulevard Hall в града. Това новопостроено съоръжение с капацитет 26 000 места ще бъде домакин на футболните мачове на Ал Хилал занапред, но ще започне с мача на Фюри срещу Нгану.

Преди главното събитие в залата ще се проведе церемония по откриването на сезона в Рияд. Поради това мачовете от ъндъркартата ще се проведат в отделна временна зала, която е построена отвън и на която в сряда се проведоха публичните тренировки.

Битките в ъндъркартата са потвърден и съдържат още пет сблъсъка в тежка категория. Това са Фабио Уордли срещу Дейвид Аделейе, Джоузеф Паркър срещу Саймън Кийн, Мартин Баколе срещу Карлос Такам, Арсланбек Махмудов срещу Джуниър Антъни Райт и Мозес Итаума срещу Ищван Бернат.

Шоуто ще бъде открито с един двубой, който не е в тежка категория - Джак Макган срещу Алчибиаде Дюран.