Фабио Уордли и Дейвид Аделейе ще се изправят един срещу друг в рамките на наситената карта за двубоя Тайсън Фюри - Франсис Нгану в Саудитска Арабия тази събота вечер. Главното събитие ще се проведе късно вечерта, а преди него ще бъде двубоя между Уордли и Аделейе за британската титла в тежка категория.

Двамата преминаха през интензивни тренировки сериозна вражда, като дори се сбиха по време на първата си среща лице в лице след серия от закани един към друг. Сблъсъкът завърши с няколко порезни рани и удари по лицето на Уордли, така че нещата със сигурност ще се разгорещят, когато двамата непобедени британци се сблъскат.

В друг от мачовете в ъндъркартата се завръща бившият шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър. Миналата година новозеландецът беше брутално победен от Джо Джойс, но се възстанови, като спечели последните си два двубоя. И сега той се изправя срещу 34-годишния канадец Саймън Кийн.

Кийн е професионалист от 2011 г. и е спечелил всичките си двубои от 2018 г. насам, така че това би трябвало да е страхотно състезание.

Междувременно така нареченото „бъдеще на бокса в тежка категория“ Моузес Итаума ще се изяви в картата също. Младежът в момента е с баланс 5-0 и е спечелил огромни похвали от промоутъра си Франк Уорън и треньора Шейн Макгиган. Наричат Итаума новия Майк Тайсън. Той спечели 3 от петте си мача с нокаут, като два от тях в първи рунд. Съперник на Итаума ще бъде Истван Бернат.

ПЪЛНАТА КАРТА

Основно събитие – Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану, тежка категория

 Фабио Уордли – Дейвид Аделейе, битка за британската титла в тежка категория

Джоузеф Паркър – Саймън Кийн

Арсланбек Махмудов – Джуниър Антони Райт

Моузес Итаума – Истван Бернат

Джак МакГан – Алсибиаде Дърън Галван