Джаред Андерсън може да е една от най-горещите перспективи в тежката категория, но за него мачовете на ринга са „1000%“ просто работа. Американецът наскоро научи, че следващата му битка, която трябваше да е на 1 юли срещу непобедения Жан Кособутский, е пропаднала поради визови проблеми за казахстанския боец. Вместо това той ще се бие с бившия противник на Антъни Джошуа и световен шампион в тежка категория на IBF Чарлз Мартин.

Към днешна дата 23-годишният Андерсън е нокаутирал всичките си 14 опонента на ринга, включително Джордж Ариас през април и Джери Форест през декември 2022 г. Говорейки пред Fight Hub TV обаче, „Истинското голямо бебе“ призна, че въпреки успеха си на ринга, той вижда битките единствено като добре платена работа.

„100%. 1000%. Всеки ден се събуждам и някой ми казва „трябва да ядеш това“ и аз питам защо трябва да ям това, а те казват „защото ще те накара да се почувстваш по-добре, ще те накара да се представиш по-добре“. Ще го направя, разбираш ме, както когато някой ми каже, че не можеш да пиеш кокосова вода. Няма нищо, което да не мога да направя, защото в края на деня това плаща сметките. Готов съм да направя това, което трябва, за да печеля, но това е просто работа от деня, в който станах професионалист“, разкрива Андерсън.

Андерсън продължи да подкрепя тезата, че се боксира само за финансова сигурност. „Ако финансовата стабилност дойде много преди да стана световен шампион, тогава ще се пенсионирам.“