Eмануел Наварете победи Оскар Валдес, за да запази титлата в категория супер перо на WBO. Наварете спечели след истинска война и 12 ожесточени рунда. Съдите отсъдиха 116:112, 118:110 и 119:109 в полза на мексиканеца.

Боят бе в Desert Diamond Arena, Глендейл, Аризона, САЩ. Първоначално двамата трябваше да се бият през февруари за вакантната тогава титла, но заради контузия на Валдес Наварете се изправи срещу Лиъм Уилсън и взе пояса тогава.

Първия рунд започна равностойно, но в последната минута Наварете нанесе половин дузина удари без отговор. В последните тридесет секунди на втори рунд Валдес най-накрая нарани Наварете с ляво кроше в брадичката. В третия рунд в края на първата минута Валдес разтърси Наварете с ляво кроше в брадичката.

Първият реално спечелен рунд от Валдес беше петия, но бившия световен шампион на WBC в суперлека категория имаше охлузване под дясното око на скулата, която започна да се подува. В шестия рунд Валдес направи най-добрия си рунд, като натисна Наварете.

В десетия рунд Наварете излезе, нанасяйки удар след удар, причинявайки подуване на дясното око на Валдес. В последната половин минута и двамата нанасяха удари в пълен безпорядък. Дясното око на Валдес беше почти затворено. Единадесетият рунд Валдес отново разтърси съперника с прав удар по брадичката. В дванадесетия и последен рунд дясното око на Валдес се затвори и изненадващо лекарят на ринга не го прегледа. След малко повече от оставаща минута и двамата имаха своите моменти за радост на феновете с кръв, която капеше от дясното око и бузата на Валдес. Феновете бяха на крака в края, включително бившите шампиони Ерик Моралес и Марко Антонио Барера край ринга.

Титлата остана при мексиканеца Наварете, който вече има 32 победи и само една загуба.