Жилей Жан обяви, че няма как да се изправи срещу Антъни Джошуа, въпреки че иска това. Причината е промоутъра Еди Хърн, който предпазва Ей Джей, твърди китаеца. 34-годишният Джошуа постигна трета поредна победа в Саудитска Арабия през декември с впечатляващ нокаут срещу Ото Валин в петия рунд.

Същата вечер пропадна и възможността за голям сблъсък с Дионтей Уайлдър, тъй като американецът беше победен от Джоузеф Паркър. Сега Джошуа трябва да се изправи срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану на 9 март. Камерунецът дебютира в бокса с мач срещу Тайсън Фюри, който загуби по точки със спорно решение.

40-годишният Жан, който победи два пъти Джо Джойс, не е изненадан, че екипът на Джошуа е избрал двубой с Нгану.

"Не мога да кажа, че съм разочарован, това е въпрос на личен избор, Джошуа има свой личен избор“, обяви китаеца пред Boxing News. "Ако погледнете Нгану, той е новак в спорта и има рекорд от 0 и 1. Той е дойната крава. Ако се биех с Нгану, щях да изкарам куп пари. Какво е боксът, бизнес ли е или състезателен спорт? Това е въпросът“.

Жан, който преди това беше подписал договор с промоутъра на Ей Джей Еди Хърн, след това посочи промоутъра като причина за неосъществяването на битката с британеца.

"Всъщност никога не съм мислил, че този бой ще се състои. Ако Джошуа вярва, че има само 40 процента шанс да ме победи, това няма да се случи. Дори не мисля, че в главата му е 60:40. Еди Хърн няма да му позволи да се бие с мен. Това е твърде голям риск. Когато подписах с Matchroom преди няколко години, това беше един от разговорите, които проведохме. Екипът ми летя до Лондон, за да говорим за това, но минаха години и то така и не се осъществи. Те знаят как да избегнат всички рискове“.

"Вярвам, че те успешно избегнаха всички рискове, но не знам дали тази битка някога ще се случи в бъдеще, те просто ще продължат да използват името ми, за да изграждат каквото искат да изграждат."

Жан има 26 победи като професионалист при едно равенство и едно поражение. Единствената му загуба дойде по спорен начин срещу Филип Хъргович през 2022 г. Китаецът е свързван с двубой срещу Уайлдър в картата на мача Джошуа срещу Нгану.