Олександър Усик се изказа пламенно в защита на последния си противник – Антъни джошуа. Украинецът победи 2 пъти поред Ей Джей, за да спечли титлите на WBO, IBF, IBO и WBA в тежка категория. Усик завоюва короната в тежка категория през 2021 г. с единодушно решение в дванадесет рунда над Джошуа. Той повтори това постижение, с още една победа по точки над Джошуа година по-късно в договорения им реванш.

Джошуа, бивш двукратен световен шампион, успя да отвърне на удара през април, с победа по точки над Джърмейн Франклин. Това беше първият двубой на британеца с новия му треньор Дерик Джеймс.

Много наблюдатели очакваха Джошуа да нокаутира Франклин, но битката се оказа по-трудна от очакваното. Това доведе до критики за формата и възможностите на Ей Джей. Развива се теорията, че психиката на Джошуа се е променила, след като през 2019 г. загуби след нокаут от Анди Руис.

"Мисля, че Джошуа просто се нуждае от още малко време, за да се възстанови. Той е страхотен боец и голяма личност", заяви Усик пред Boxing King Media.

"Кои са тези хора, които го съдят? Кои са съдиите? Те излизали ли са някога на ринга? Тренирали ли са някога и усещали ли са тази болка? Те нямат право да казват това. Ако искаш да говориш за боец, трябва поне веднъж в живота си да се качиш на ринга и да минеш през сериозна спаринг сесия. Поне за един рунд, за три минути. Тогава ще имаш право."

В момента се очаква Джошуа да се завърне на ринга през месец август. За тази дата се проучва възможността за реванш с Дилиън Уайт. В случай че Джошуа надделее, целта му е да се сблъска с бившия шампион на WBC в тежка категория Деонтей Уайлдър през декември в Саудитска Арабия.