Задължителният сблъсък на Олександър Усик с Даниел Дюбоа трябва да се състои на 12 август, беше съобщено. Шампионът в тежка категория ще защитава своите титли на WBA, IBF и WBO, като битката ще се проведе в Полша.

Феновете останаха изненадани от избора на място, което беше изцяло под контрола на лагера на Усик. Но в момента това е планът на украинеца, след като неговият промоутър Алекс Красюк спечели наддаването хонорарите на боксьорите.

Един объркан фен каза: "От всички места Полша?" Други предполагат, че местоположението има смисъл предвид трудността да се проведе битка в Украйна заради продължаващата война. Това ще бъде първата битка на Усик от миналия август, когато победи Антъни Джошуа за втори път, за да запази коланите си в тежка категория.

36-годишният състезател се радва на брилянтно изкачване до върха в своята категория и държи рекорд от 20 победи и нито една загуба. Той ще бъде фаворит за триумф над британския боксьор Дюбоа, чието единствено поражение дойде срещу Джо Джойс през 2020 г.

Трипъ Ди иначе спечели всичките си 19 други битки, като последната му победа дойде срещу Кевин Лерена през декември миналата година на стадиона на Тотнъм. Информациите също предполагат, че бойците ще получат коренно различно заплащане.

Според уважавания боксов журналист Дан Рафаел ще има разпределение 75:25 в полза на Усик. Това означава, че украинеца ще прибере малко под £5 милиона, докато Дюбоа ще прибере около £1,6 милиона.