Олександър Усик разкри любимите си боксови мачове за всички времена. Украинецът се занимава с бокс от тинейджър. Докато първоначално се надяваше да играе професионално футбол, любовта му към бокса в крайна сметка надделява, което се оказва правилното решение, както показват резултатите му.

Докато украинецът в момента е шампион в тежка категория, той също обича да гледа мачове на другите. По време на скорошно видео, качено в канала му в YouTube, Усик разкри любимите си битки в историята на бокса.

Отначало Олександър Усик даде малко предубеден отговор. Той призна, че е гледал неговата серия от две битки с Антъни Джошуа повече от дузина пъти. И в двата мача Усик излезе победител със съдийско решение.

Той обаче даде и по-обективен отговор. Усик заяви, че любимата му битка, която не включва самия него, е сблъсъкът на Ивендър Холифийлд и Дуайт Мухамад Куауи. Двубоят беше класически от 15 рунда, като Холифийлд спечели със съдийско решение.

„Има много битки, на които силно се възхищавам. Гледал съм някои от тях десетина пъти... Гледал съм битката си с Антъни Джошуа седем, осем пъти. Вторият мач поне пет пъти. Гледах отново първия шампионатен мач между Ивендър Холифийлд и Дуайт Куауи повече от 10 пъти. Това беше първата битка за титлата на Холифийлд, 15-рундовата. Абсолютно зашеметяваща. Бих нарекъл тази битка като любимата си.”