Промоутърът на Александър Усик каза на Тайсън Фюри, че трябва да приеме разделяне 50-50 за тяхната безспорна битка за световната титла в тежка категория. Шампионите в тежка категория са настроени да се състезават за всички пояси тази пролет, като 29 април е работната дата за техния сблъсък за титлата.

Фюри и Усик се изправиха очи в очи при победата на Циганския цар срещу Дерек Чисора миналия декември, за да популяризират техния двубой, който вече беше отложен веднъж от миналата година, тъй като Усик реши да си вземе почивка от ринга.

Усик притежава три пояса в тежка категория, откакто спечели титлите срещу Антъни Джошуа през септември 2021 г., защитавайки ги срещу Ей Джей в реванша им миналия август. Промоутърът на украинеца Алекс Красюк отказа да разкрие подробности за преговорите им с екипа на Фюри, но настоява, че и двамата бойци трябва да си поделят по 50 процента от приходите.

„Не мога да кажа нищо конкретно, защото сме в средата на преговори“, каза Красюк пред Boxing Scene. „Мога да кажа със сигурност дали това е честна сделка, когато става въпрос за обединението на титлите – при което единият боец има три пояса, а другият има един колан, разделяне 50-50 звучи справедливо. Звучи по-справедливо, отколкото трябва“.

„Ако Тайсън приеме това справедливо условие, това означава, че той е истински войн и наистина иска да се бие не само за пари, но и за това да остави наследство, за наследство и за четири пояса в най-голямата битка в историята на тежка категория на стадион Уембли. Защо не? Краят на април, началото на май, идеално време, но трябва да е справедливо. Докато представлявам Усик, ще се боря за справедливи условия“, допълни Красюк.

Фюри и Усик продължиха да си разменят словесни заяждания в социалните медии през последните седмици, като Усик нарече съперника си „шкембе“ в отговор на критиките на Фюри към физиката му. Циганския цар, не спира да подиграва Усик въпреки безупречния рекорд на украинеца, като дори настояваше, че Чисора е по-трудно предизвикателство, отколкото би бил Усик.

„Не мисля, че това е трудна битка“, каза Фюри пред iFL TV за потенциален сблъсък с Усик. „Не мисля, че е толкова трудно, колкото стария Дел Бой (Чисора). Той няма да устои на онези удари, които Дерек нанесе срещу мен. Когато гледам битката между него и Дерек, независимо дали хората искат да го признаят или не, битката беше 50/50. Може да беше 55/45, но не беше разходка в парка. Не беше като да не е спечелил рунд".