Световният шампион в тежка категория в бокса във версиите WBA, IBF,  IBO Олександър Усик каза кога ще окачи ръкавиците на пирона в интервю за USYK17 в YouTube. Усик, който победи във втори пореден мач Антъни Джошуа през август, каза, че предвижда още максимум 3 мача на професионалния ринг, на който няма загуба.

„След реванша с Джошуа има най-много още три битки, които мога да бъда пик, три подготовки. Какви битки? С Фюри, с Канело, на НСК "Олимпийски" - и довиждане. Саул искаше да се боксира, но това ще бъде странна битка, за печелене на пари“

По-рано абсолютният световен шампион в супер средна категория Саул Алварес нарече Усик най-добрият боксьор на планетата.

Украинецът Усик победи с 2:1 съдийски гласа британския  претендент за титлите му Антъни Джошуа миналия месец. След като победи Антъни в реванш, Усик предизвика шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри на битка. „Циганският крал“ прие предизвикателството на украинеца, но боксовите им екипи не можаха да се разберат за датата на битката. Вместо това бе организирана „Битката на Британия“ между Фюри и Джошуа за декември тази година, пише Телеграф.

Представителят на Усик на свой ред заяви, че следващият противник на украинеца може да бъде американецът Дионтей Уайлдър.

Украинецът призна, че в подготовката си за реванша с Ей Джей той е предвиждал и да падне в нокдаун. 

„Както в първия, така и във втория двубой, имахме план да взема рунд, да направя 2-3 успешни комбинации в рунда и задължително да взема края - чук-чук-чук за 10 секунди. Ако, не дай Бог, имам нокдаун – не бързай да ставаш, остани на коляно, изчакай отброяването, възстановил си се и взимаш следващия рунд“, разказа Усик.

„Обсъдихме го, това е бокс. Обикновено боксьорът, когато поема удари, започва да оцелява, и да показва характер. И в този момент го довършват, защото не вижда, не усеща разстоянието така, както когато няма световъртеж.

Добре - ще загубиш рунда, но ще се възстановиш. Коленичи, броят ти - това е стратегия, не е страхливост. Това е стратегията на бокса, битка, битка, в която можете да извършвате действия когато трябва, и които ще ви доведат до победа“, посочи Усик в интервю за канала USYK17 в YouTube.