Антъни Джошуа е само на един подпис разстояние от бой с Тайсън Фюри. „Битката за Британия“ е на път да се осъществи, след като двамата преговаряха чрез социалните мрежи и единия предложи, а другия се съгласи за боя, сега вече и договорите са на лице. Вестник „Дейли Стар“ написа, че контракта е пристигнал при Антъни Джошуа и остава единствено да бъде подписан. Промоутърът Франк Уорън потвърди това.

„Договорът вече е при екипа на Антъни Джошуа. Пристигнал е петък сутринта. Сега чакаме да го подпишат и да го върнат. Когато това стане ще имаме най-големият бой в историята на Великобритания. Всички от наша страна са готови за този мач“, заяви Уорън.

„Откакто кралицата почина Тайсън има уважение и всичко става тихо и мирно. Зад кулисите. Следващата стъпка бе да бъдат пратени договорите и това се случи. Нямаше някакви проблеми. Очаквам скоро всичко да се уговори и боят да се случи“, допълни Уорън.

„Има желание и от двете страни, което е страхотно. Титлата на WBC е заложена на карта, което е огромна награда. Но не само това е важното. Става въпрос за честа на двама британци. От години искаме този бой да се случи и сме много близо“.