Шампионът в тежка категория Олександър Усик по странен начин предизвика Тайсън Фюри Очаква се двамата да се срещнат в мач обединяващ всички титли другата година. Украинският носител на титлите на WBA, WBO, IBF,IBO и Ring magazine нарече британеца Бурачо, което на испански означава пияница.

Голямото желание на Усик е да се бие с Фюри в следващия си мач. Но преди това Циганския цар има мач с Дерек Чисора на 3-и декември. Фюри се ядоса след като не успя да уреди мач с Антъни Джошуа, който загуби два пъти от Усик и вече си насрочи бой.

„Призовавам Тайсън Фюри. Хей, Тайсън, борачо, нека този мач се състои. Хей, борачо, нека да се бием. Нека да определим, кой е най-добрият в категорията. Кой е най-добрият в света. борачо, Тайсън Фюри, ти си борачо“, обяви Усик пред Seconds Out.

Сблъсък между двамата е най-чаканото нещо в бокса за 2023 г.

„Мачът с Тайсън Фюри е най-големият ни приоритет“, обяви Усик. „Бях попитан, кой искам да срещна и споменах Дионтей Уайлдър. Сега хората опитват да кажат, че Уайлдър ще е следващият ми съперник. Но това не е вярно. Следващият ми съперник е Фюри. След като го бия ще обсъждаме Уайлдър“, добави Усик.