Олександър Усик, световен шампион в тежка категория на WBA, WBO и IBF, въпреки редовните тренировки за поддържане на физическата си форма, планира дълга целенасочена подготовка за предстоящия мегасблъсък за обединителния бой с Тайсън Фюри, който държи пояса на WBC. Припомняме, че двубоят все още не е получил дата - след като боксьорите подписаха договори, стана ясно само, че той ще бъде или в края на тази, или в началото на следващата година.

„Тренирам всеки ден. Но конкретно за мен са ми необходими някъде около 14 седмици добър лагер. Такъв лагер, толкова дълго време ще ми подхожда“, заяви Усик в интервю за официалния си канал в youtube USYK17. „Тоест през първите четири седмици ще върша определена работа, която ще ми помогне да навляза напълно в лагера, а след това ще има 12 седмици тежка работа. През декември? Не. Бих искал, много бих искал. Но не съм сигурен“.

Тайсън Фюри тепърва има да се бие с Франсис Нгану на 28-и октомври. Усик разкри, че ще присъства на този бой в Саудитска Арабия. "Отивам. Искам да видя този бой", каза Усик.

"Промоцията е впечатляваща и това се разбира, защото това е шоу, което хората чакат", каза Усик за боя на Фюри. "Но за един професионален боксьор това е съвсем различно. Не, защо да го правя?" - отговори Усик на въпроса дали е променил мнението си за двубоя между Фюри и Нгану, след като вече е подписан договорът. "Този двубой е хляб и масло за Тайсън Фюри. Това е моето отношение към бокса. И когато някой казва, че Нгану може да го нокаутира, вероятно бих се съгласил, но наистина не съм сигурен. "Кажете ми, как може човек без никакъв опит в бокса да победи двуметров гигант, който се боксира от 20 години? Да, Нгану е шампион на UFC. Не го оспорвам, но UFC не е бокс. Сигурен съм на 100%, че Тайсън Фюри ще победи. Той ще победи без усилие".