Отложиха голямата битка между Тайсън Фюри и Олександър Усик, след като британският боксьор е претърпял инцидент по време на тренировъчния си лагер в Саудитска Арабия. Историческият мач, който щеше да определи безспорния шампион в дивизията, трябваше да се състои на 17-и февруари в Рияд.

Това обаче няма да се случи, след като 35-годишният Фюри е получил сериозна прорязна рана над дясното око. На Циганския крал е била оказана спешна медицинска помощ, Той също така е получил значителен брой шевове, се казва в изявлението. Самият Фюри, който е шампион на WBC говори за проваления шанс да спечели коланите на Усик - WBA, WBO и IBF. 

"Чувствам се ужасно за всички, които са замесени в това събитие. Ще работя усърдно за пренасрочване на датата, след като окото бъде излекувано", сподели Фюри. По-късно в Instagram профила си той написа: "Няма какво да се направи за подобна контузия на спарин, но това, което мога да кажа е, че Усик щеше да си има сериозен проблем. Във фантастична форма съм. Ще се опитаме да пренасрочим боя скоро"

Промоутърът на Усик, Алекс Красюк, коментира отдолу: „Пожелавам ти най-скорошно възстановяване. Бог ти изпрати знак. Мисли за пенсиониране, братко"

Все още не е ясно колко дълго време ще се възстановява Тайсън Фюри и дали украинският боец няма да си намери друг съперник за среща през февруари или март.