Боксовият промоутър Франк Уорън обяви, че е оптимист за подписването на договор между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Шампионът в тежка категория на WBC постави ултиматум на противника до понеделник, ако иска да има бой между двамата. Още преди 2 седмици от лагера на Фюри пратиха контракт на Джошуа, но досега няма нищо подписано.

Уорън, който работи с Фюри, е уверен, че може да бъде подписан договор още утре. Най-голямата пречка пред контракта е телевизионните права, защото Джошуа има договор с DAZN, а Фюри – с BT Sport и ESPN.

„В понеделник ще се срещнем и се надявам тогава да бъде подписано всичко“, обяви Уорън пред Би Би Си. „Не мисля, че има много проблеми. Единственото, което ми идва на ум в момента са телевизиите. BT е ангажиран и иска да участва, така че мисля, че ще се справим“, допълни промоутърът.

На въпрос дали е уверен, че „Битката за Британия“ ще се случи, Уорън отвърна, че е „оптимист“. „Ей Джей каза, че иска да участва в такъв бой. Ако каже на отбора си, че е готов, ще има бой. Вече договорихме финансовите условия. Съгласихме се да участват в определянето на бюджета за цялата карта, пуснахме ги да участват във всичко. Не виждам причина този мач да не се случи“.

„Тази седмица ще стане ясно. Надявам се, че в понеделник всичко ще е уговорено. Но определено тази седмица ще обявим нещо“, завърши Уорън.