Една по една отпадат въпросителните около следващия мач на Кубрат Пулев. След като стана ясно, че той ще се проведе на 9 ноември, вече е ясно и мястото на битката. Тя ще е в Калифорния, в един от най-големите градове в щата - Фресно. 

Тогава в града ще се проведе битката между Джамел Херинг и Ламонт Роуч за титлата в WBO, а двубоят на Кобрата ще е сред подгряващите в картата на големия сблъсък на вечерта. Сега остава да се разбере само и кой ще е съперникът на българина. 

При положение, че двубоят на Пулев няма да е водещ в програмата за вечерта, нормално е и да не се очаква да се бие срещу някое от големите имена в тежка категория. Още повече, че няма смисъл Кобрата да го прави, защото във всеки свой мач залага статута си на задължителен претендент за световната титла в IBF. 

Това на практика ще е и последният мач на българина преди официалния му сблъсък за колана в тази версия, който ще е срещу победителя от срещата между Анди Руис и Антъни Джошуа на 7 декември. Пулев и Руис или Джошуа трябва да се срещнат най-късно до 31 май 2020 г. 

Битката във Фресно ще е първата за родния боксьор от 23 март насам, когато надделя над Богдан Дину отново в Калифорния, но в Коста Меса. Малко след този мач му беше отнет лицензът за територията на щата заради целувката по устата на репортерката Джени Суши, но той му беше възстановен на 22 юли. Така битката ще е първа за Пулев, след като отново има право да се боксира в Калифорния.