Дионтей Уайлдър реагира на последствията от слабото представяне на Тайсън Фюри срещу впечатляващия Франсис Нгану. Десетрундовият двубой в тежка категория се смяташе за предрешен още преди първия гонг, но Нгану, който дебютира при професионалистите, обърна сценария и надмина очакванията. Представянето му беше подкрепено от това, че Фюри не изглеждаше в свои води и се опитваше да установи контрол над битката. Камерунецът дори свали в нокдаун Циганския цар преди да загуби с разделено съдийско решение.

Преди това Уайлдър беше прогнозирал нокаут за Фюри срещу Нгану. В разговор със спортната телевизия Blue Blood бившият шампион реагира по-скоро на стойността на двубоя, отколкото на самото действие, като подхвърли старите си обвинения, че Фюри е мамил в техните битки.

„Дори не успях да гледам битката, но, разбира се, имах много съобщения и хора, които ми се обадиха за нея. Особено когато той падна на земята. След битката много хора разбраха какво се случва – „може би той е измамил, може би е имал нещо в ръкавиците си“. Всички тези неща се появяват сега. "Той не изглеждаше на себе си, какво се случи? Той загуби. Всички казват, че е загубил, това е всичко, което имам“, обяви Уайлдър.

"Хората казват „Дионтей, трябваш ни обратно“. Казват колко скучен е боксът и че дивизията в тежка категория се разпада. Те пускат сигнала за Батман. Казвам на хората, че идвам."

Треньорът на Уайлдър се е свързал с екипа на Нгану за потенциален двубой и се говори, че дори се обмислят "смесени правила" между бокса и ММА. Феновете на тежката категория биха предпочели той да се бие в бокса и макар че мачът с Антъни Джошуа все още изглежда недостижим, всеки топ претендент ще се справи след повече от година извън ринга.