Президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сулейман приветства двубоя между бившите световни шампиони британеца Антъни Джошуа (26-3, 23 нокаута) и американеца Дионтей Уайлдър (43-2-1, 42 нокаута), за да се определи официалният претендент за титлата в тежка категория, а заедно с нея и съперника на победителя от мегабитката Олександър Усик - Тайсън Фюри.

Припомняме, че Джошуа и Уайлдър ще се бият на предстоящото шоу "Денят на Страшния съд" в Саудитска Арабия. Джошуа ще се изправи срещу шведа Ото Валин, а Уайлдър ще отвърне на удара на новозеландеца Джо Паркър.

"Денят на Страшния съд е едно безпрецедентно и великолепно събитие. Ако Уайлдър и Джошуа се бият, това ще бъде битка за титлата на официален претендент на WBC. Ще изчакаме да видим как ще се развият събитията и какво ще се случи в събота, но на този етап няма нищо официално. Доколкото разбирам, двубоите Фюри-Усик и Уайлдър-Джошуа имат споразумение за задължителен реванш", заяви Сюлейман.

"Много съм щастлив", отбеляза междувременно Сулейман. „В продължение на години се опитвахме да направим така, че това да се случи. Когато Уайлдър беше наш шампион, по това време му давахме цялото време и възможности да се изправи срещу Джошуа. Когато Фюри победи Уайлдър и стана шампион, направихме няколко неща в процеса, надявайки се, че Фюри може да получи двубой с Джошуа, а след това и с Усик. Така че това беше един дълъг процес. Сега това се случва и WBC се гордее, радва се и подкрепя това, което се случва. Това е велик момент за бокса."