Олександър Усик е отворен за трети мач срещу Антъни Джошуа, ако сблъсъка на Ей Джей с Тайсън Фюри пропадне. Украинецът победи за втори път Джошуа през август в Саудитска арабия и защити титлите си в тежка категория на WBA, WBO, IBF, IBO. Той ги взе от британеца в първия бой помежду им миналата година.

Очакваше се Усик да се бие с Тайсън Фюри в мач обединяващ поясите в категорията, но украинеца обяви, че няма да излиза повече на ринга тази година, а Циганския цар опита да уреди бой с Джошуа.  След седмици преговори вчера Фюри обяви, че мач срещу Джошуа няма да има, защото Ей джей протака и не подписва контракта. Вместо това  Фюри ще се боксира с Мануел Чар.

Това накара Усик да предложи трилогия на Джошуа. Той обаче е съгласен само, ако боя се проведе на олимпийския стадион в Киев.

„Ако Фюри не се договори с Джошуа, можем да направим трети мач”, обяви Усик пред Parimatch. „Вече имахме бой в Лондон, след това Саудитска арабия, така че следващият трябва да е на Олимпийския стадион в Киев. Джошуа има сила и потенциал, но трябва да се отърве от хората, които му пречат да прогресира. Има твърде много хора около него, които му дават съвети и искат да споделят успехите му. Той не се нуждае от тях. Трябва да помисли за отбора си. Страхотен човек е и му пожелавам успех”.