Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа развълнува всички фенове на бокса, след като заяви, че "може да има истина в слуховете" за предстоящ двубой с друг бивш първенец в категорията Дионтей Уайлдър. Джошуа бе детрониран от върха след две поредни загуби от украинеца Олександър Усик, докато Уайлдър имаше същата съдба с две последователни поражения от Тайсън Фюри.

След това обаче и двамата направиха успешно завръщане на ринга, като Бронзовия бомбардировач размаза Роберт Хелениус с нокаут в първия рунд през октомври, докато Ей Джей се справи с Джърмейн Франклин след 12 рунда по-рано този месец. В последните дни се появиха информации, че Саудитска Арабия планира да организира най-великата боксова вечер в историята на спорта и супер сблъсъкът Джошуа - Уайлдър да е подгряващ за мач за обединение на поясите между Фюри и Усик през декември. "Чували ли сте някога за нещо подобно? Два сблъсъка в тежка категория в една вечер. Може и да има истина в слуховете", каза Джошуа пред Скай Спортс.

Той обаче уточни, че преди това иска да направи още един двубой с по-лек съперник. "Готвя се този голям мач, тази година вече се бих веднъж, говорих с треньора ми и се надявам отново да се кача на ринга през юни или август, за да поддържам инерция. След това се твърди, че ще участвам в голямо шоу през декември - нямам търпение", допълни Джошуа.

Фюри и Усик трябваше да се бият още тази пролет, но преговорите пропаднаха заради несъгласие как да бъдат разпределени приходите. Поради това се очаква украинецът да защитава поясите си срещу официалния претендент на Световната боксова асоциация (WBA) Даниел Дюбоа, докато Фюри очаква да научи срещу кого ще трябва да защитава титлата на Световния боксов съвет (WBC). От организацията искат да организират двубой между Уайлдър и Анди Руис, а победителят да стане официален претендент и да се боксира с Фюри.