Точно един месец преди датата на следващия му бой Кубрат Пулев официално знае името на съперника си. Това е американският бивш затворник Райдъл Букър, а схватката между тях беше обявена от вицепрезидента на промоутърската агенция Top Rank Карл Морети. 

Импресариото обяви, че има сделка с представителите на Букър пред ESPN. А това е телевизията, която ще излъчва галавечерта от Фресно на 9 ноември, част от която е и битката на Пулев. Тя ще е подгряваща на гвоздея на вечерта - Джамел Херинг срещу Ламонт Роуч. Впоследствие го обяви и пред авторитетния сайт BoxingScene.com. 

Той разкри и причината в последния момент да се оттегли предишният договорен за Кобрата съперник - австралиецът Марк де Мори. Боксьорът първоначално се навил на предложените условия за боя, но в последния момент се отказал, тъй като сметнал, че му се предлага много занижен хонорар за среща с едно от големите имена в тежка категория. 

Така от Top Rank, които се грижат за интересите на Кубрат Пулев, са били изправени пред критичен момент да намерят за отрицателно време негов заместник и го открили в лицето на Букър. Американецът е непобеден след завръщането си на ринга през 2018 г., изкарвайки преди това 12 години в затвора за разпространение на над 1 кг кокаин.