Изгряващата звезда в бокса Томи Фюри най-накрая ще се срещне със звездата от YouTube Джейк Пол. Двамата ще уредят своята вражда в Саудитска арабия в неделя в опит да се утвърдят като сериозна сила в бокса.

Томи ще разчита на своя именит брат, както и на баща им Джон, които ще бъдат в ъгъла му по време на боя. Въпреки това 23-годишният Томи Фюри разкри, че редовно получава съвети от Циганския цар. Тайсън се пошегува, че ще брат му ще си остане в Саудитска арабия, ако загуби боя в неделя вечер.

„Всеки път, когато се обадя по телефона на Тайсън, той казва едно и също нещо: „Няма свят, в който този човек може да си съперничи с теб“, каза Томи Фюри пред GQ, когато го попитаха за ролята на брат му в съперничеството с Пол. „Нека всеки мисли, че боят е равностоен, а ти излез и му покажи, кой е по-добрият. Точно до това се свежда всичко. Пол не е на моето ниво. И ще докажа това“.

Томи Фюри спечели първите си осем битки като професионален боец и се очаква да надделее над Пол предвид историята му в спорта. Ютубърът Пол е уверен, че може да се справи с предизвикателството, след като победи бивши бойци от UFC Андерсън Силва и Тайрън Уудли.

Двамата имаха сериозна вражда до тук, като два пъти не успяха да се срещнат на ринга. При първия опит Томи счупи ребро и нямаше как да се бие, а после му бе отказана виза да пътува до САЩ, за бой с Пол. Победа за който и да е боец ще им осигури за първи път в кариерата класиране от WBC в тежка категория, което може да им отвори път за бой за титлата.