Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри даде своята прогноза за развитието на битката между Дионтей Уайлдър и Роберт Хелниус. Двамата се срещат тази събота в Ню Джърси. Хелениус беше спарингпартньор на Бронзовия бомбардировач преди време, а сега ще му е противник при завръщането на ринга за американеца.

За Уайлдър това е първи мач от октомври миналата година, когато загуби с брутален нокаут срещу Фюри в трилогията помежду им. Първият мач между двамата бе спорно равенство, а после Циганския цар нокаутира Уайлдър два пъти.

„Според мен Хелениус е добър боксьор. Той е на първо място в ранглистата на WBA или поне трябва да бъде, ако не е“, обяви Фюри пред ID Boxing. „Той се справи в елиминатора срещу Адам Ковначки. Но Уайлдър е с чудовищен удар. Веднага след като нацели Хелениус и той ще е аут. Виждал съм как Джералд Уошингтън нокаутира Хелениус, а Уайлдър също го е правил“.

„Хелениус не се справи много добре срещу Дилиън Уайт, а Уайлдър удря много по-силно от него. Така че, да, нокуат със сигурност“.

Ако Уайлдър победи Хелениус в събота, ще има още един шанс да атакува пояса на Фюри. Победа ще постави Бронзовия бомбардировач на пътя на Анди Руис във финален елиминатор преди задължителен бой за титлата.