Светлана Каменова осигури перфектния ден за българския бокс на Европейското първенство за жени в Будва, Черна гора. Носителката на купите „Странджа“ и „Балкан“ тази година се класира за полуфиналите в категория до 57 килограма, като по този начин донесе трети медал за страната ни от шампионата. Преди това, победи постигнаха Севда Асенова (48 кг) и Венелина Поптолева (52 кг).
 
Светлана не остави шанс на Мелиса Мортенсен (Дания) и си гарантира минимум бронзово отличие. Националката ни победи след нокаут във втория рунд, като разликата в класите бе осезаема. За място на финал на 21 октомври българката ще се изправи срещу Олга Пападату (Гърция).
 
Така Каменова спечели трети медал в кариерата си от голямо първенство. Светлана е първата българка с отличие от световен шампионат – бронз от 2012-а, като има и сребърен медал от Европейското първенство през 2014 година.
 
В сряда ни очакват още два двубоя с българско участие на четвъртфинали. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Кейтлин Фрайърс (Ирландия), а Станимира Петрова (54 кг) ще срещне Йелена Зекич (Сърбия).