Венелина Поптолева постигна най-големия успех в досегашната си кариера при жените. Бившата световна шампионка по бокс за девойки се класира за полуфиналите на европейското първенство в Будва, Черна гора и си гарантира минимум бронзов медал от турнира. В категория до 52 килограма Поптолева изигра много здрав мач срещу представителката на Чехия - Нела Фрейхерова. Двубоят премина равностойно, като българката успя да наложи волята си в първите два рунда. Тя взе предимство с представянето си в тях, след което удържа на щурма на съперничката си, за да се поздрави с победа с 4:1 съдийски гласа (30:27, 28:29, 29:28, 29:28, 30:27). За място на финала Поптолева ще се изправи срещу Ема Йокиахо (Финландия). Мачът е на 21 октомври (петък). 

Севда Асенова бокс

източник: БФБокс

Часове по-рано това стори и Севда Асенова, която с  втора убедителна победа се класира за полуфиналите на Европейското първенство. Една от най-опитните ни националки си осигури пореден медал в своята богата кариера. Българката, която тази година спечели бронз от Световното първенство в Истанбул, не остави шанс на Лила Шелецки (Унгария). В категория до 48 килограма Асенова стигна до убедителен успех с 5:0 съдийски гласа (30:26, 30:24, 30:24, 30:25, 30:24). Нашата боксьорка показа още от първия гонг, че разликата в класите е значително в нейна полза. Тя контрираше по перфектен начин всяко действие на противничката си, взе превес след първите два рунда и майсторски проведе цялата битка. За място на финала Севда ще се изправи срещу Шанън Суийни (Ирландия). Мачът ще се проведе в следобедната сесия на 21 октомври.
 
По-късно днес Светлана Каменова в категория 57 килограма ще боксира с Мелиса Мортенсен от Дания. При победа Каменова също ще се класира за полуфиналите и ще си осигури медал от европейския шампионат.