Мексиканецът Луис Алберто Лопес защитава за четвърти път титлата си на IBF в категория перо срещу бившия шампион Анджело Лео в "Тингли Колизеум" в Албакърки, Ню Мексико. Боят и цялата карта от галавечерта на Топ Ранк може да гледате от 4,00 ч. в неделя сутринта по Диема Спорт 2.

Лопес (30-2, 17 нокаута) е класиран под номер 1 от The Ring в категория перо. Той спечели титлата на IBF, като детронира Джош Уорингтън през 2022 г., а след това постигна победи над Майкъл Конлан, Жоет Гонзалес и Рейя Абе.

Големите битки досега му убягваха, но шампионът ще се надява на зрелищно представяне, което да го изстреля в лигата на супер боевете.

"Както всички мексиканци, аз върша работата си на ринга и обичам да нанасям удари", заяви наскоро Лопес. "Нямам нищо против да ме удрят, за да удрям. Работим, за да можем да правим всичко това на ринга. Ако трябва да се движа, ще го направя. Ако трябва да се бия, мога да се бия. Ако боят приключи рано, мога да го приключа рано. Аз си върша работата. Ще се подготвя за това. И съм щастлив, че хората харесват работата ми."

Лео (24-1, 11 нокаута) спечели вакантната титла на WBO в категория петел през 2020 г., когато надделя над Тремейн Уилямс. Времето му на върха обаче беше краткотрайно, след като в първата си защита беше надвит от американеца Стивън Фултън. Оттогава Лео се премести в категория перо и заслужи този бой за титлата, като постигна четири поредни победи.

Всеобщото мнение е, че Лопес ще си пробие път през Лео и ще продължи към суперсблъсък срещу Наоя Иноуе през 2025 г.  Лопес е страхотен боец, но не е непобедим. Мексиканската звезда детронира англичанина Джош Уорингтън с плътно мнозинство, а Жоет Гонзалес също издържа до края.

Ако се върнем още по-назад, двете загуби на Лопес дойдоха от Абрахам Монтоя и Рубен Вила, които едва ли са известни имена. Лео е издръжлив, изпълнен с амбиция и е умен. Той ще знае, че Лопес е впрегнал сили, и основната му цел ще бъде да обезвреди бомбата в продължение на 12 рунда.